بخشهای خواندنی کتاب «عبد و مولا»
بعضی کتابها خیلی زود بر سر زبان ها میافتد. کتاب هایی که بسیار خواندنیاند ولی شاید فرصت خواندن این کتاب ها را نداریم. جمعه ها میتوانید بخش هایی از یک کتاب خواندنی را در «مجله مهر» بخوانید:
ماه رجب یکی از ماههای ویژه سال محسوب میشود که بر طبق احادیث ائمه معصومین ماه خداوند است. توبه و استغفار از جمله اعمالی محسوب میشود که در این ماه بسیار سفارش شده است. اما برای اینکه بتوانیم توبهای صحیح داشته باشیم و از گناهان دور بمانیم، ابتداییترین کار اصلاح رابطه ما و خداست. در واقع شناخت این رابطه و اِشراف پیدا کردن نسبت به ظرایف آن اصلیترین نکته در برقراری رابطه میان عبد و مولاست.
حجت الاسلام علیرضا پناهیان که از جمله خطبا و منبریهای شناخته شده به ویژه در میان جوانان و دانشجویان هستند، با توجه به همین نیاز دست به قلم شده و کتابی در رابطه با ارتباط عبد و پروردگار نوشته است و نام آن را «نگاهی به رابطه عبد و مولا» گذاشته است.
در مقدمه کتاب اشاره شده است که این کتاب برگرفته از سلسله مباحث استاد پناهیان با موضوع «رابطه عبد و مولا» است که عمدتاً در ایام اعتکاف و در مساجد دانشگاههای تهران ارائه شده و مورد استقبال دانشجویان و دانشگاهیان قرار گرفته است.
شیوه نگارشی این کتاب همچون دیگر کتابهای استاد پناهیان است که در عین اینکه تمامی بندهای ارائه شده در کتاب دارای استقلال معنایی هستند، با یکدیگر پیوندی دارند که نشان از نوعی خلاصهگویی دارد. در واقع نویسنده کتاب تصمیم بر استفاده از این شیوه خاص نگارشی داشته تا بتواند از طریق کم حجم نوشتن مطالب نتایج عمیقتری در ذهن خوانندگان اثر ایجاد کند.
قطع مناسب کتاب از دیگر نکاتی است که باید به آن اشاره کرد، چرا که با توجه به مخاطب کتاب که بیشتر نسل جوان و دانشجو محسوب میشوند، میتوانند کتاب را به راحتی در اتوبوس و مترو مطالعه کنند.
نگاهی به رابطه عبد و مولا، مشتمل بر شش فصل است که در آن موضوعاتی همچون درک رابطه عبد با مولا، برخی آثار رابطه عبد با مولا، رشد رابطۀ عبد و مولا در گرو «امر و اطاعت»، عبدپروری مولا، چند راهکار دیگر برای رشد رابطهی عبد و مولا و شرایط عبودیت در حدیث «عنوان بصری» بررسی میشود.
این کتاب را انتشارات بیان معنوی با همکاری استاد مسعود نجابتی و خانه طراحان انقلاب اسلامی و برای دومین با قیمت ۷۵۰۰ تومان و در ۲۵۹ صفحه منتشر کرده است.
با هم بخشهایی از این اثر را میخوانیم:
پرده اول: انتخابی نبودنِ «عبد بودن»
عبد بودن ما امری انتخابی نیست. خدا برای اینکه ما درست با بیاورد اصلیترین عبادت ما یعنی «نماز» را واجب کرده است